Известие

Collapse
No announcement yet.

Страничен наклон на колелото?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Страничен наклон на колелото?

След смяна на долни носачи минах на реглаж на предница и ми казаха, че лявото предно колело имало по- голям наклон- 1.32 градуса при норма 1.20 или някъде там. Всички други колелета са ОК, сходимостта на предна и задна ос е ОК, не ми бяга наляво- надясно. Според майстора проблема НЕ може да е от горния носач, долния е нов, остава амортисьор и едно желязо което като вилица хваща долния носач. Въпроса ми е лоша ли е тази работа с наклона и къде да търся проблема?
    Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Щом сходимостта е ОК, значи проблеми няма да имаш. Гумите няма да се износват.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Re: Страничен наклон на колелото?

Първоначално публикувано от boian
      Въпроса ми е ..................и къде да търся проблема?
      Кой набор е красавицата?!
      ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Пускай xenon-ite, слагай колана, музиката на мах, първа и мръсна газ...

Comment

Май сме двама с ксеноните и газта ми вече не е мръсна . Марто, красавица със страничен наклон трудно се намира
          Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Аз май имам сущтия проблем. Преди месец смених всичко по предницата без амортисьорите и малко ми бие на ляво... а като мина през някоя неравност ако знаеш как скърца и се чудя колко ли ще ми излезе смяната на амортисьорите ?
            Робът се бори за свобода,
            свободният - за съвършенство.
            Alfa rulzzzz

Comment

Извинете ама за какъв страничен након става дума, горната част на гумите на къде са наклонени

Comment

Първоначално публикувано от ivlbg
                Извинете ама за какъв страничен након става дума, горната част на гумите на къде са наклонени
                Предполагам става въпрос за toe-in и toe-out-а
                '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

Добре де ама като има такъв наклон(лявата) снимка какво?
                  не ми е ясно затова питам

Comment

Re: Страничен наклон на колелото?

Първоначално публикувано от boian
                    След смяна на долни носачи минах на реглаж на предница и ми казаха, че лявото предно колело имало по- голям наклон- 1.32 градуса при норма 1.20 или някъде там. Всички други колелета са ОК, сходимостта на предна и задна ос е ОК, не ми бяга наляво- надясно. Според майстора проблема НЕ може да е от горния носач, долния е нов, остава амортисьор и едно желязо което като вилица хваща долния носач. Въпроса ми е лоша ли е тази работа с наклона и къде да търся проблема?
                    Майстора, по какво разбра, че не е горния носач? В смисъл, как го провери?
                    Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

Ами нещо го натиска, не знам как го провери. Аз го питах дали не може да е причината в горния носач за този наклон и той каза НЕ.

Comment

Този наклон се регулира колега.
                        Alfa Romeo156 1.8T.Spark SportPacket
                        Ducati ST2

Comment

Ами след реглажа на предницата се оказа че страничния наклон е по- голям. А как се регулира?

Comment

Аз що си мисля че не се регулира регулира се на ладите дото се махат и слагат пластини на носачите тук за да се регулира ще трябва да се разпъва на стенд или с разпънка нежду ботушите на амортисьорите
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от cufti
                              Този наклон се регулира колега.
                              Да се регулира страничния наклон при наличието на стандартните детайли от окачването, според мен е невъзможно.
                              Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

Working...
                              X